"TÜBİTAK 4007 Kumral Abdal Bilecik´te Bilim Şenliğini Müjdeliyor"

Okulumuzun "TÜBİTAK 4007 Kumral Abdal Bilecik´te Bilim Şenliğini Müjdeliyor" isimli projesi  desteklenmesine karar verilen projeler arasında yer aldı.

11.04.2018 1630

4007 Programı, bilim iletişiminin sağlanması, bilimsel bilginin geniş toplum kitlelerine ulaştırılması ve bilim-teknoloji arasındaki etkileşimin kavratılması için sergi, sahne şovları, gösteri, atölye/laboratuvar çalışmaları, tematik bilim oyunları, yarışmalar, söyleşiler, vb. etkinlikler yoluyla katılımcıların temel bilimsel olguları fark etmelerinin sağlanması, merak duygularının, araştırma, sorgulama ve öğrenme isteklerinin tetiklenmesini amaçlanmaktadır.

4007 Bilim Şenlikleri Programı 2017 – 2018 Çağrı Dönemi kapsamında 120 projenin desteklenmesine karar verilmiştir.

Okulumuzun "TÜBİTAK 4007 Kumral Abdal Bilecik´te Bilim Şenliğini Müjdeliyor" isimli projesi de desteklenmesine karar verilen projeler arasındadır.

Projemizin yürütücülüğünü Fizik Öğretmenimiz Mehtap ARSLAN yapmaktadır.

Okul müdürümüz Ali BİLGİN, Matematik Öğretmenimiz Erhan BATAN ve Türk Dili  ve Edebiyatı Öğretmenimiz Hasan SOYLU dan oluşan oluşan proje ekibimizde birbirinden değerli akademisyen ve alanında uzman öğretmenlerden oluşan 9 rehber, 11 konuşmacı ve 27 atölye lideri görev almaktadır.

Projemizin ana destekçileri Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. İbrahim TAŞ,  Bilecik Şeyh Edebali Proje koordinatörü Dr. Öğr. Üye. Miraç ALAF,  Bozüyük Belediye Başkanı Sayın Fatih Bakıcı´ya çok teşekkür ederiz.

Bilimin her alanından en güncel ve dikkat çekici konuların katılımcı ve ziyaretçilere sunulacağı bilim şenliği 17-20 Ekim 2018 tarihleri arasında  farklı mekanlarda gerçekleşecektir.  Atölye çalışmaları okulumuz Kumral Abdal Anadolu Lisesi´nde, konuşmalar ise Bozüyük Metristepe Kültür Merkezi ile Bilecik Bilim Sanat Merkezi konferans salonunda gerçekleşecektir. Ayrıca gündüz Güneş lekeleri, gece yıldız,gezegen ve derin uzay gözlemi, bilimsel gösteriler, konserler, şiir dinletisi ve fotoğraf sergisi  yapılacak olan etkinliklerden bazılarıdır.

Proje Ekibi