KAAL'dan

KAAL'dan "Goals Start With Reading" Çalışması

24.05.2023 396

Modern çağın getirdiği hız/değişim öğrencilerin de yönelimlerini değiştirmiş kitap okuma, kültürlenme süreçlerini olumsuz  etkilemiştir. Okulumuz öğretmenlerinden Tuğba DEMİRCAN rehberliğinde 11-D sınıfı ile sürdürülen GOALS STARTS WITH READING adlı çalışmada okuma sürecini olumlu yönde geliştirmek; öğrencilerin kültürlenmelerini sağlamak için çalışmalar yapılmıştır. Yapılan etkinlikler proje ortaklarıyla paylaşılmış, web2 araçları, dijital kaynaklarla öğrencilerin etkili iletişimciler olmaları sağlanmıştır. Bu amaçlara okuma çalışmaları, kitap ayracı,okuma slagonı, yazar gazetesi, akrostiş ,okuma bayrağı, sesli kitap, şiir dinletisi vb. etkinliklerle ulaşılmaya çalışılmıştır. Proje Türk Azerbaycan Yunan ve Romanya ortaklığında sürdürülmüştür. Ortak, işbirlikçi, bireysel ve karma etkinliklerin bulunduğu proje online söyleşilerle zenginleştirilmiştir. Tüm etkinlikler müfredatla ilişkilendirilmiştir. Anadilde ve yabancı dilde iletişim kurma, ulusal-uluslararası iletişim becerilerini geliştirmiş, dil becerisini etkin kullanan öğrenciler yetiştirilmesine çalışılmıştır.

24-05-202324-05-202324-05-202324-05-2023